Sepulcre Ibèric de Toya

Any
2011
Descripció
L'objectiu de coneixement de la presentació de la Cambra Sepulcral de Toya és acostar-se a la mentalitat religiosa dels ibers a través de les seves creences d'ultratomba expressades en els seus ritus funeraris i enterraments. L'argument triat per desenvolupar el tema de la mort és el de "L'amant de Tugia". Aquest argument se centra en la narració de les troballes realitzades a la tomba d'Hornos de Peal: La història de "L'amant de Tugia". L'excavació realitzada pel Centro Andaluz de Arqueología Ibérica de la tomba on es van trobar les restes de dos joves i les anàlisis que es van realitzar d'aquestes restes ha permès reconstruir minuciosament les vicissituds que van envoltar la mort ritual d'una jove aristòcrata ibera que és incinerada al costat a un jove iber mort per malaltia (anèmia mediterrània).
Client
Ayuntamiento de Peal de Becerro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.