Stoa

Stoa és una empresa que des de 1996 es dedica a la planificació, la interpretació i la presentació del patrimoni.  El nostre àmbit d’activitat abasta la projecció i creació de museus i espais expositius, la interpretació i la planificació estratègica del patrimoni, el desenvolupament d’aplicacions mòbils per a museus i monuments i la senyalització d’itineraris.

Equip:
Jordi Padró: jordipadro@stoa.es
Rufino Ferrer: rferrer@stoa.es
Josep Mª García: jom@stoa.es
Manel Miró: mmiro@stoa.es
Carol Rosuero: stoa@stoa.es

Ubicació
C/Rosselló, 271, 1º 1ª  Barcelona 08008
Telf: +34 933 631 418

Llista dels projectes realitzats abans de 2010

1. Consultoria i planificació

2009 Projecte senyalització fora de la Part Alta de Tarragona. Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes S.A.
2009 Projecte Executiu Senyalització Monumental Part Alta de Tarragona. Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes S.A.
2009 Millora i creació del producte turístic Úbeda-Baeza “i” Millora de l’espai turístic Úbeda-Baeza. Ajuntament de Baeza
2009 Projecte estratègic de museïtzació i de gestió d’un Centre d’Interpretació Paleontològic. Ajuntament d’Hostalets de Pierola
2009 Redacció del pla d’interpretació i dinamització del patrimoni cultural de Bergara. Ajuntament de Bergara
2008 Estudi de senyalització de monuments, rutes i edificis històrics de la Part Alta de Tarragona. Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes S.A.
2008 Guia del Pirineu Comtal, Departament Innovació, Universitats i Empresa Generalitat de Catalunya
2008 Pla d’Actuació dels Espais de la Memòria a Catalunya. Departament d’Interior i Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.
2007 Pla d’interpretació i aprofitament turístic del patrimoni renaixentista de la província de Jaén Diputació Provincial Jaén
2007 Disseny d’una Ruta Nacional de Catalunya: “La Ruta dels Orígens”. Departament Innovació, Universitats i Empresa Generalitat de Catalunya
2008 Pla d’Actuació dels Espais de la Memòria a Catalunya. Departament d’Interior i Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.
2007 Pla d’interpretació i aprofitament turístic del patrimoni renaixentista de la província de Jaén Diputació Provincial Jaén
2007 Estudi sobre la potenciació dels nuclis històrics del territori d’intervenció de ADESNAR a Navarra.
2007 Disseny d’una Ruta Nacional de Catalunya: “La Ruta dels Orígens”. Departament Innovació, Universitats i Empresa Generalitat de Catalunya
2007 Pla d’Interpretació del Conjunt Monumental Castillo- Fortalesa i Tèrcia de Lopera. Ajuntament de Lopera
2007 Estudi preliminar museogràfic de gestió i viabilitat per a la MUSEALITZACIÓ DE LA CASA AMATLLER. Fundació Amatller i Fundació Caja Madrid. (Catalunya)
2007 VALORACIÓ DE LES RUTES TURÍSTIQUES DE MATARÓ, Institut Municipal Promoció Econòmica Mataró (Catalunya)
2007 Redacció d’un pla operatiu d’interpretació del CASTELL DE LOPERA. Ajuntament de Lopera (Andalusia).
2006 Redacció del Pla d’usos i viabilitat de la CASA NATAL DE SALVADOR DALÍ. Ajuntament de Figueres (Catalunya).
2006 Redacció de l’estudi de viabilitat del producte turístic RECORREGUT DE LA COSTA DE LLEGEIXI ARTIBAI. Mancomunidad de Llegeixi Artibai (Euskadi).
2006 Redacció del projecte turístic, cultural i educatiu EL MÓN DEL CASERÍO AL COR DE GUIPUZCOA a Ezkio-Itsaso. Lenbur Fundazioa (Euskadi).
2006 Redacció del pla director per a la creació d’un CENTRE D’ART LA BASE DE L’OBRA DE JOAN PONÇ. Ajuntament de Vilallonga de Ter (Catalunya).
2006 Elaboració del PLA ESTRATÈGIC PER A LA CULTURA DE LEKEITIO. Ajuntament de Lekeitio (País Basc).
2006 Redacció de l’estudi de prospectiva sobre la tecnologia Wi-Fi aplicada a la interpretació i ús turístic del patrimoni, Associació de Turisme “La Selva, la comarca de l’Aigua” (Catalunya).
2005 Redacció de l’estudi PROSPECTIVA SOBRE EL CONEIXEMENT DEL PÚBLIC EN ELS CENTRES PATRIMONIALS DE CATALUNYA. Departament de Cultura Generalitat de Catalunya (Catalunya).
2005 Estudi tècnic per a LA IDENTIFICACIÓ I DESENVOLUPAMENT DEL PATRIMONI DE LA COMARCA DEL SOLSONÈS. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Catalunya).
2005 Redacció de l’estudi de viabilitat per a la gestió i l’explotació integral de la RUTA DELS CASTELLS I LA BATALLES. Diputació Provincial de Jaén (Andalusia).
2005 Pla director de l’CASTELL DE L’Paborde. La Selva del Camp. Ajuntament de la Selva del Camp (Catalunya).
2005 Projecte de VALORITZACIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL EN L’ENTORN DE L’EMBASSAMENT DE ITOIZ. Fundació Itoiz- Canal de Navarra (Navarra).
2005 Pla estratègic de DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC INTEGRAL DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ. Ajuntament de l’Espluga de Francolí (Catalunya).
2005 Pla d’Interpretació, comunicació i gestió del PATRIMONI INDUSTRIAL DE GUIPUZKOA. Lenbur Fundazioa. Legazpi (Euskadi)).
2004 ESTUDI DE LES POTENCIALITATS ECONÒMIQUES I LABORALS DEL DESENVOLUPAMENT DELS ATRACTIUS DEL TURISME CULTURAL A LLORET DE MAR. Consell Comarcal de la Selva (Catalunya).
2004 Pla de DESENVOLUPAMENT DEL PRODUCTE INTEGRAT DE TURISME CULTURAL I ECOLÒGIC DE LA COMARCA DE LA SELVA. Consell Comarcal de la Selva. (Catalunya)
2004 Pla de màrqueting i gestió del MUSEU DE L’ART I OFICI ARMERO. PROJECTE EIBAR EL GRAN TALLER. Debegesa-Ajuntament d’Eibar (País Basc).

2004 Redacció del projecte TERRA DE COMTES, disseny d’un producte cultural i turístic a la comarca del Ripollès. Consorci Ripollès Desenvolupament (Catalunya).
2004 Pla d’Interpretació del projecte VIATGE Al TEMPS DELS IBERS. Diputació Provincial de Jaén (Andalusia).
2004 Pla estratègic de desenvolupament turístic CANGAS 2014. Ajuntament de Cangas d’Onís (Astúries).
2004 Disseny del producte integrat de turisme cultural i religiós de les comarques d’Urola Erdia, Urola Garaia i Debagoiena LA RUTA DELS TRES TEMPLES. Iraurgi Lantzen (Euskadi).
2004 Pla de revalorització econòmica del territori a partir de la cultura del treball del ferro CAMINS FERRERIROS. Centre per al desenvolupament rural de la comarca Oscos-Eo (Astúries).
2003 Disseny de PRODUCTES TURÍSTICS COMARCALS PER A la PROVÍNCIA DE JAÉN. Fundació Estratègies per al Desenvolupament de Jaén (Andalusia).
2003 Pla d’Interpretació del PATRIMONI DE LLORET DE MAR. Ajuntament de Lloret de Mar (Catalunya).
2003 Pla de SENYALITZACIÓ TURÍSTICA DEL RENAIXEMENT I Ruta de les ESGLÉSIES DE ÚBEDA. Ajuntament d’Úbeda (Andalusia)).
2003 Pla de gestió del CONJUNT MONUMENTAL DE POL • lèntia. Consorci del Conjunt Monumental de Pol • lèntia. Alcúdia (Balears).
2003 Pla de l’PREHISTÒRIA DE L’ORIENT D’ASTÚRIES. Estudi dels recursos endògens de la comarca oriental d’Astúries per impulsar la creació de llocs de treball a través del turisme cultural. Mancomunitat de Concejos de l’Orient d’Astúries (Astúries).
2002 Pla Estratègic de Turisme Cultural de Llanes TIERRAMAR. Ajuntament de Llanes. (Astúries).
2002 Pla d’Interpretació i Gestió d’EIVISSA, PATRIMONI DE LA HUMANITAT. Consorci d’Eivissa, Patrimoni de la Humanitat (Balears).
2001 Pla estratègic de INTERPRETACIÓ I DESENVOLUPAMENT DEL PATRIMONI CULTURAL DE CEUTA. Ciutat Autònoma de Ceuta.
2000 Pla de DESENVOLUPAMENT turísticocultural DE MÈRIDA. Pla d’Excel·lència Turística de Mèrida (Extremadura).
1999 Pla de DESENVOLUPAMENT INTEGRAT DELS RECURSOS TURÍSTICS DE REUS, Patronat de Turisme i Comerç de Reus (Catalunya).
1999 Pla de DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DE LA CIUTAT DE Ajuntament Aranjuez – Pla de Dinamització Turística (Madrid).
1999 Pla de DESENVOLUPAMENT DEL PATRIMONI I EL TURISME CULTURAL DE LA COMARCA DE L’GUADALTEBA. Consorci Guadalteba (Andalusia)
1998 Disseny del PRODUCTE CULTURAL DE LA CIUTAT DE CARAVACA DE LA CREU per a l’empresa Consultur (Múrcia).
1998 Pla de DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DE LES TERRES DEL MONCAYO. LEADER II – treure el cap (Aragó)
1997 Disseny del PRODUCTE CULTURAL DE LA CIUTAT DE CARTAGENA per a l’empresa Consultur. (Múrcia).
1997 Disseny del PRODUCTE CULTURAL DE LA CIUTAT DE LORCA per a l’empresa Consultur (Múrcia)

2. Museografia i Comunicació

2009 Projecte d’Interpretació i Museïtzació de la Mina de “Els Lords”, situada a “La Mina la Truita” de Linares, Ajuntament de Linares
2009 Creació i execució de la proposta museogràfica i audiovisual “Els Cardona, senyors de la sal”. Ajuntament de Cardona (Catalunya)
2008 Subministrament de les guies interactives del Monestir de Ripoll, dins el projecte Terra de Comtes i Abats
2008 Projecte bàsic i executiu de museïtzació del Centre d’Acollida Turística de Ripoll. Associació Ens Locals Xarxa Centres Acollida Turística. Generalitat de Catalunya.
2008-2007 Guió multimèdia per a la producció de les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua (Hostalric, Amer, Anglès, Cellera de Ter i Bonmatí). Associació de Turisme “La Selva, la comarca de l’Aigua” (Catalunya).
2007 Projecte museogràfic executiu del Centre d’Interpretació del Monestir de Ripoll. Consorci Ripollès Desenvolupament
2007 Projecte executiu del Centre d’Interpretació de la BATALLA DE LES NAVAS DE TOLOSA, Diputació Provincial de Jaén (Andalusia)
2006 Redacció i elaboració del projecte executiu de rehabilitació, interiorisme i museogràfic del CENTRE D’ATENCIÓ DE VISITANTS DE LA CIUTAT DE LUGO. Ajuntament de Lugo (Galícia)
2006 Realització de continguts, guions i textos de l’exposició METRÒPOLIS BARCELONA, sobre la gran transformació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (Catalunya
2005 Realització del programa i els projectes museogràfic, bàsic i executiu del MUSEU DE LA BRUIXERIA a Zugarramurdi. Ajuntament de Zugarramurdi (Navarra).
2005 Redacció de l’avantprojecte arquitectònic del CENTRE DE VISITANTS DEL CASTELL DE MATAPLANA. Consorci Ripollès Desenvolupament (Catalunya).
2005 Redacció del projecte d’interpretació i exposició del CONJUNT PATRIMONIAL DE RIPOLL. Consorci Ripollès Desenvolupament (Catalunya).

2005 Redacció del projecte d’interpretació i exposició del CONJUNT PATRIMONIAL DE SANT JOAN DE ABADESSES. Consorci Ripollès Desenvolupament. (Catalunya).
2005 Redacció del projecte d’interpretació i exposició del CONJUNT PATRIMONIAL DEL CASTELL DE MATAPLANA. Consorci Ripollès Desenvolupament. (Catalunya).
2005 Redacció del projecte museològic d’un EQUIPAMENT INTERPRETATIU DEDICAT A L’BOSC I AL FOC a Sant Llorenç Savall. Consell Comarcal del Vallès Occidental (Catalunya).
2005 Redacció del projecte executiu del CENTRE D’INTERPRETACIÓ 115 DIES, dedicat a la Batalla de l’Ebre a Corbera d’Ebre. Consorci Memorial Espais de la Batalla de l’Ebre. (Catalunya)
2005 Redacció del projecte museogràfic executiu de la CASA DE LA MEMÒRIA. Ajuntament d’Isaba (Navarra).
2004 Redacció del projecte executiu del MUSEU DE LA MAR A CAN GARRIGA (Lloret de Mar). Ajuntament de Lloret de Mar (Catalunya).
2004 Projecte d’interpretació museística del MUSEU DELS Roncaleses. Ajuntament d’Isaba (Navarra).
2004 Projecte museogràfic bàsic de l’EXPOSICIÓ DE PRESENTACIÓ DEL TERRITORI DEL MUSEU DE LA PELL I COMARCAL DE L’ANOIA (Igualada). Ajuntament d’Igualada (Catalunya).
2003 Projecte museològic per a l’edifici de CAN Xardó: UN CENTRE DE DESCOBRIMENT DE LA COSTA BRAVA. Ajuntament de Lloret de Mar (Catalunya).
2003 Pla Director de la CASA DE LES AIGÜES de Montcada i Reixac. Ajuntament de Montcada i Reixac – Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona (Catalunya).
2002 Projecte bàsic de museïtzació del Pavelló número 6 de l’INSTITUT PERE MATA de Reus. Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus (Catalunya)
2002 Projecte museogràfic integral de les MURALLES REALS DE CEUTA. Ciutat Autònoma de Ceuta.
2002 Projecte museogràfic de la CASA DE LES MAREES. Ecoparc de Trasmiera a Arnuero. Ajuntament d’Arnuero (Cantàbria).
2002 Projecte bàsic de la CÚPULA GAUDI a Reus. Ajuntament de Reus (Catalunya).
2002 Projecte museològic del MUSEU PIROTÈCNIC DE CANYELLES. Consell Comarcal del Garraf – Ajuntament de Canyelles (Catalunya).
2001 Projecte museogràfic del MUSEU DE L’ESTAMPACIÓ TÈXTIL de Premià de Mar. (Catalunya)
2001 Projecte museogràfic de la SEDA I la cinteria. Museu de la Tècnica de Manresa. MNACTEC (Catalunya).

2001 Projecte museogràfic del CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL PONT NOU de Ronda. Empresa Pública Turisme de Ronda S.A. (Andalusia).
2000-2001 Projecte museogràfic del CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LLEGENDES I TRADICIONS POPULARS a Adahuesca (Parc Cultural del Riu Vero). Ajuntament d’Adahuesca (Aragó).
2000-2001 Projecte d’exposició “LA PLANA, UN TEIXIT INTEL • ligent”. Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Terrassa (Catalunya).
2000- 2001 Programa museològic bàsic, desenvolupament i execució del CENTRE DE VISITANTS DE ZAFRA. Ajuntament de Zafra (Extremadura).
1999 Programa museològic de la COVA D’ART RUPESTRE DE TITO BUSTILLO. Ajuntament de Ribadesella – Pla d’Excel·lència Turística (Astúries)
1999 Projecte museològic del MUSEU DE L’generi DE PUNT. Patronat de Cultura de Mataró (Catalunya).
1999 Programa museològic del TEATRE ROMÀ DE CARTAGENA. Conselleria d’Educació i Cultura de la Regió de Múrcia (Múrcia).
1997 Pla Director de l’antic col·legi Sant Ignasi com a seu del CENTRE DE PATRIMONI COMARCAL DE MANRESA. Ajuntament de Manresa (Catalunya).

3. Producció museogràfica

2008 Producció Centre d’Interpretació de la BATALLA DE LES NAVAS DE TOLOSA, Diputació Provincial de Jaén (Andalusia)
2008 Producció CENTRE D’INTERPRETACIÓ 115 DIES, dedicat a la Batalla de l’Ebre a Corbera d’Ebre. Consorci Memorial Espais de la Batalla de l’Ebre. (Catalunya)
2008 Producció del CENTRE D’ATENCIÓ DE VISITANTS DE LA CIUTAT DE LUGO. Ajuntament de Lugo (Galícia) (en producció)
2007 Producció del MUSEU DE LA BRUIXERIA de Zugarramurdi, Ajuntament de Zugarramurdi (Navarra),
2006 Producció del MUSEU DE LA MAR DE LLORET. Auntamiento de Lloret de Mar (Catalunya).
2004 Direcció Facultativa del projecte museogràfic integral de les MURALLES REALS DE CEUTA. Ciutat Autònoma de Ceuta.
2003 Projecte, comissariat i execució de l’exposició “LA LLANA, UN TEIXIT INTEL·LIGENT”. Consorci Centri de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (Catalunya).
2003 Disseny i producció del OBSERVATORI DE L’ART DE TRASMIERA. Ecoparc de Trasmiera a Arnuero. Fundació Marcelino Botín (Cantàbria).
2002 Projecte, museològic, museogràfic i execució del MUSEU DE LA PAU DE GERNIKA. Ajuntament de Gernika-Lumo (Euskadi).

2002 Projecte museogràfic i execució del MUSEU DE L’MENT del Clot del Moro (Castellar de N’Hug). Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Catalunya).
2002 Projecte de disseny, producció i execució del Centre d’Interpretació LORCA, TALLER DEL TEMPS. Empresa pública LORCATUR S.A. (Múrcia)
2001 Projecte museogràfic i execució del Centre d’Interpretació EL SENTINELLA, L’ÚLTIMA FRONTERA DE AL.ANDALUS a Montefrío. Consorci per al Desenvolupament Rural del Ponent Granadino (Andalusia).
2000 Projecte de MUSEU-AULA DEL MAR DE LLANES / exposició permanent “Llanes: l’abraçada de la mar”. Ajuntament de Llanes / Pla d’Excel·lència Turística (Astúries).
1999 Projecte i execució del Centre d’Interpretació sobre L’ÚLTIMA FRONTERA D’AL-ANDALUS, a Montefrío. Consorci Ponent Granadino (Andalusia).

4. Planificació i cooperació internacional

2009 Projecte UNWTO KARS Turquia. Alliance for Cultural Tourism in Kars Province, Eastern Anatòlia (Turkey) Tourism & Leisure Advisory.
2007 Estudi de DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DE LA CIUTAT I LA REGIÓ DE TÀNGER (Marroc), Tourism & Leisure Advisory.
2006 Redacció de la 1ª FASE DEL PROJECTE DE DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DE LA DESTINACIÓ TÀNGER (Marroc). Tourism & leisure advisory services S.L.
2005 Étude de Definition “Pole patrimoine et environnement” – MAISON DU PASTORALISME. Arette – Vallée du Barétous. Mairie d’Arette (França).
2005 Participació en l’elaboració del A-UQAIR TOURISM DEVELOPMENT Pla (Aràbia Saudita). Tourism & Leisure.
2002 Concepció i disseny del web MUSEOSDELACIUDAD.COM per: Museu da Cidade de Lisboa, Museu de Saragossa i Galleria Nazionale vaig donar Parma; programa CULTURA 2000 de la Unió Europea (Portugal, Espanya i Itàlia).
2001 Col·laboració tècnica en el projecte ESSAOUIRA-DIABET (Marroc) sobre la potencialitat del turisme cultural. Per a “Tourism & Leisure”, per a un projecte del Ministeri de Turisme i el Banc Mundial (Marroc).
2001 Gestió del projecte Watermark i elaboració del projecte de la Ruta Europa de l’Paper “PAPER STORY” (Museus del Paper). Programa Raphaël de la Unió Europea (Espanya, Alemanya i Finlàndia).
2001. Projecte de Ecomuseu de Terres de Bouro. Càmera municipal de Terres de Bouro (Portugal).
2000 Elaboració del projecte de cooperació per al desenvolupament del turisme cultural MEDITERRANI ANY I per a la xarxa euromediterrània de ciutats C-6 (Espanya, França i Itàlia).

2000 Disseny d’accions de promoció turística de la xarxa GENIUS LOCI sobre desenvolupament turístic de ciutats natals de genis de l’art i la literatura (programa ECOS-OUVERTURE de la Unió Europea) (Espanya, Itàlia, Alemanya i Eslovènia).
1999 Assistència tècnica i gestió del projecte de cooperació internacional urbanites de ciutats romanes antigues (programa Raphaël de la Unió Europea) (Espanya, Portugal i Itàlia).
1999 Projecte ECOMUSEU DE CAMP DE Gerês I CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE S. JOAO DO CAMP. Càmera Municipal de Terres de Bouro (Portugal).
1998 Assistència tècnica i gestió del projecte de cooperació internacional Phonomedia traditio de música tradicional (programa Raphaël de la Unió Europea) (Espanya, França i Itàlia).
1998 Gestió i coordinació tècnica de la xarxa TERRA INCÒGNITA, desenvolupament turístic de TERRITORIS MUSEU; programa TERRA de la Unió Europea (Espanya, Itàlia).
1998 Pla de DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DE L’VAL DO cavat. Associació de Municipis de l’Vale do Cávado (Portugal).