Espai de la Memòria de Larrabetzu

Any
2020
Descripció
El poble de Larrabetzu va formar part de l'Cinturó de Ferro de Bilbao en els primers anys de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). En aquest moment, la seva fisonomia rural es va veure alterada per les construccions militars. Acabada la guerra, la dictadura implantada pel nou règim, va portar altres alteracions de la vida quotidiana, com la persecució de les idees polítiques i la repressió de la llengua i la cultura basques. Aquest espai està dedicat a la memòria de les gents de Larrabetzu que van veure alterada la seva vida per l'horror de la guerra i la dictadura. El disseny expositiu va haver de resoldre el problema que plantejava la dualitat d'usos: exposició i sala d'actes. El problema es va resoldre amb unes estructures expositives plegables molt fàcils de muntar i desmuntar però també robustes per aguantar el pas de el temps. La base de l'exposició són les fotografies en gran format i uns textos escrits no amb to acadèmic sinó més emocional.
Client
Ajunutament de Larrabetzu