Espai Macià

Any
2011
Descripció
La raó de ser de l'Espai Macià a les Borges Blanques ve marcada per l'especial relació del president Macià amb aquesta poble de les Garrigues. La seva família era d'origen borgenc, agricultors i comerciants d'oli i vi, tot i que residien a Vilanova i la Geltrú. Des de petit Francesc Macià passava els estius a les Borges, on tenia a més la seva dida.

Però, el veritable vincle de la personalitat política de Macià amb les Borges Blanques ve determinat pel moment en què aquest es presenta com a diputat a les Corts per aquesta ciutat. Encara que també guanya l'acta de diputat per Barcelona, ​​es queda amb la de Borges, articulant la seva carrera política al voltant de la defensa dels agricultors lleidatans, concretament la dels agricultors de les Borges Blanques. Aquesta conscienciació social es mantindrà al llarg de tota la seva carrera política, i evolucionarà des de les polítiques regionalistes cap a l'independentisme com a garantia del progrés polític, social i moral del poble.

Les Borges Blanques significa per tant la presa de consciència social i política de Francesc Macià, el germen del seu ideari polític, i per tant el lloc ideal per a la ubicació d'un espai dedicat a la memòria del president ia la reflexió sobre les seves idees polítiques i la repercussió de les mateixes.
Client
Ayuntamiento de Les Borges Blanques

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.