Museu del Claustre de Sant Domènec

Any
1997
Descripció
El projecte de conversió del claustre romànic de l'antic convent de Sant Domènec (Santo Domingo) en Museu i Centre de Turisme Cultural de la Vila de Peralada obeïa a dues necessitats. D'una banda, calia adequar un espai per exposar l'immens patrimoni recuperat al llarg de la dècada dels anys 90 del segle XX i la primera del segle XXI, quan el centre històric de Peralada va ser objecte del més intens programa d'investigació arqueològica de la seva història. Es van fer set campanyes d'excavació: dos a l'antic convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc (1989 i 1990-1991), una al núm. 6 del carrer Costa del Rector (1991), una a la plaça Gran (1993), dues a la Plaça Muntaner (1992 i 1993) i una al Claustre de Sant Domènec (1998). D'altra banda, Peralada aspirava a convertir-se en un referent del turisme cultural de la Costa Brava Nord i calia disposar d'un equipament per informar els nombrosos visitants que rebia la vila i propoenr també experiències turístiques com visites guiades, festivals de música, cicles de conferències, etc.
Client
Ajuntament de Peralada